top of page

Hva som har skjedd hittil i 2023

Det har skjedd mye kjekt i Bergen Fotograflaug så langt i 2023, og her er en liten oppsummering på både sosiale eventer og hva som har skjedd hos noen av medlemmene! Tekst: Veronika Stuksrud


Pia Rothmann som Årets Fotograf i Bergen Fotograflaug 2023

Fotograf Pia Rothmann har spesialisert seg på gravid og boudoir, og har utmerket seg både lokalt og internasjonalt. Hun får kundene sine til å stråle og under Laugskonkurransen 2023 ble hun kåret til Årets Fotograf i Bergen Fotograflaug. Den 6. februar fikk vi også komme på studiobesøk til Pia på Askøy for å se hvordan hun har det og for en sosial prat med kollegaer. Vi gratulerer så mye! I forkant av Laugskonkurransen arrangerte vi også en kveld med bildekritikk hos Fotofruene hvor alle som ønsket kunne få tilbakemeldinger på bildene de tenkte å sende inn til konkurransen. Se relevante blogginnlegg: - Vinnerbildene i Laugskonkurransen 2023 - Pia Rothmann sine internasjonale utmerkelser



Lene Fossdal med sine 2 diplomer for QEP. Foto: Veronika Stuksrud

Lene Fossdal med intervju i Magasinet Fotografi

De siste årene har Fotograf Lene Fossdal kvalifisert seg til Qualified European Photographer (QEP) i både Nyfødt- og Bryllups-kategorien. Dette har Norges Fotografforbund fanget opp og skrevet om i Magasinet Fotografi #2 2023. Intervjuet ligger også på NFF sin blogg og kan leses av alle her. Lene Fossdal ble også tildelt Laugskruset i Laugskonkurransen 2023 for årets høyest premierte bilde, og Årets bilde i Bryllup i Landskonkurransen 2023.



Bergensfotografer i Landskonkurransen 2023. Foto: Jon Klasbu

FOKUS 2023 og Landskonkurransen

Årets landstreff Fokus 2023 ble avholdt 26-28. mars med premieutdeling av Landskonkurransen og mange spennende foredrag i Drammen. Her møtes fotografer fra hele landet for å lære av hverandre, være sosial med kollegaer og komme på scenen for å motta premier om man har blitt premiert i Landskonkurransen.


Blant Bergenske fotografer har vi flere som gikk helt til topps i forskjellige kategorier. Lene Fossdal vant Årets Bryllupsbilde, Cecilie Bannow vant Årets Reklamebilde, og Hans Jørgen Hjemdal ble kåret til Årets Lærling. Utrolig kjekt med så mange flinke fotografer i Bergen!



Bilde fra sommerfesten til Bergen Fotograflaug. Foto: Veronika Stuksrud

Studiobesøk, foredrag, sommerfest og utstilling

Det er alltid kjekt å være sosial med konkurrentene, eller kollegaene som vi kaller hverandre. I år har vi besøkt tre fotostudio i Bergen; Fotofruene i Åsane 9. januar, Pia Rothmann på Askøy 6. februar og Pernille Sommer og Cecilie Bannow på Laksevåg 10. mai. Veldig kjekt å se hvordan andre fotografer har bygd opp arbeidsmiljøet sitt og høre deres tanker og ideer!

Den 23. mai arrangerte vi også et foredrag med Helge Skodvin i kombinasjon med årsmøtet. Her fortalte han engasjert om de forskjellige fotoprosjektene han har jobbet med de siste året og inspirerte oss til å tenke gjennom egne prosjekter.

En sommerfest måtte selvfølgelig til, og her inviterte vi til middag og noe godt i glasset på Oliva Zachariasbryggen den 12. juni. Her dukket det opp 18 fotografer som kom og gikk som de ønsket. Noen kom litt tidligere og dro videre på Dark and Stormy etterpå for flest mulig timer med sosialt samvær, mens andre kom bare for middagen. Kjekt er det uansett hvor lenge folk blir! Var du hjemme i juli fikk du kanskje med deg utstillingen til Pernille Sommer på Cafe Opera fra 5. juli - 1. august. Utstilling var fotografier fra serien "Liv Levd : Mer Sommer" av fotograf Pernille Sommer, og begynte med en flott vernissage med bobler i glasset og mange besøkende.


Sykle til jobben 3. mai - 16. juni

Som de to siste årene har Norges Fotograflaug deltatt med flere lag i aksjonen Sykle til jobben 3. mai - 16. juni. Det ble en hard konkurranse og vi gratulerer Trøndelag fotograflaug med høyest snittpoeng per deltager, mens vi i Bergen Fotograflaug vant på distanse. Veldig kjekt at hele 11 lag med fotografer rundt om i landet deltok!



Vi gratulerer til June og Håkon med bestått svenneprøven i Fotograffaget! Foto: Fotova

June Kristiansen og Håkon Rybakken med svennebrevet i Fotograffaget


Det har i år vært to lærlinger som har bestått svenneprøven i Fotograffaget. Vi gratulerer så mye til June Kristiansen og Håkon Rybakken som begge har gått i lære hos Fotova - Veronika Stuksrud!

Svenneprøven består av 6 oppgaver og alle oppgavene skulle fotograferes, redigeres, printes og monteres med passepartout i løpet av 5 dager.

Se relevante blogginnlegg: - Svenneprøven til Håkon Rybakken



Jobber du som fotograf og ønsker å være med på det som skjer videre i Bergen Fotograflaug? Bli medlem her.

146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page