top of page

Fotoutdannelsen vurderes nedlagt

Oppdatert: 28. apr. 2021

Fotografiet er en stor del av hverdagen til både privatpersoner og bedrifter, og da er det synd å si at Udir nå vurderer å legge ned muligheten for å ta svennebrev i fotograffaget.


Et nytt svennebrev med fokus på innholdsproduksjon skal komme, men det vil ikke fokusere på den dybden et lærlingløp som fotograf vil gi. Norges Fotografforbund jobber nå med å beholde lærlingløpet som fotograf og ber derfor alle bedrifter som har mulighet for det om å vurdere å ta inn lærlinger. Mange lærlinger står i kø for å få lærlingplass, men det er per dags dato ikke nok læreplasser.


I forbindelse med dette har både fotograf Veronika Stuksrud og Arne Beck blitt godkjente lærebedrifter og tatt inn hver sin fotograflærling. Da Hans Jørgen Brun har lærling også, blir det totalt 3 læreplasser som fotograf i Bergen.Dagens lærlinger i Fotograffaget i Bergen:

Hans Jørgen Hjemdal, lærling hos Hans Jørgen Brun.

June Kristiansen, lærling hos Veronika Stuksrud.

Håkon Rybakken, begynner i lære hos Arne Beck fra og med august 2021.


Hvordan bli godkjent lærebedrift?

En lærling kan være en god ressurs i bedriften, samtidig som du får hjulpet en fotografspire på vei i riktig retning. Du kan enten ha fult ansvar for lærlingen selv, eller gå gjennom Opplæringskontoret for fotostudier (OFS). Trykk her for å søke om å bli godkjent lærebedrift i Vestland fylke.


Foto: Hans Jørgen Hjemdal, lærling hos Hans Jørgen Brun.

110 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page