top of page

MEDUSA - En utstilling av Håkon Rybakken

Lørdag den 5. november åpnet Fotograf Håkon Rybakken sin første soloutstilling på Vågal i Bergen. På åpningsdagen ble det arrangert en liten vernissage rundt utstillingen med mange gjester, god drikke fra baren og mange fine samtaler.


Håkon Rybakken er en av Fotova sine to lærlinger i Bergen. Håkon er på sitt andre år som lærling, og skal gå opp til svenneprøve som fotograf sommeren 2023.

MEDUSA - Håkon Rybakken

Utstillingen som han nå stiller ut på Vågal består av 5 fotografier, printet på aluminiumsplater. Fotografiene er fra et prosjekt han gjorde i Berlin 2017, og består hovedsaklig av maneter i forskjellige størrelser og fasonger. Håkon gjorde dette prosjektet da han ville prøve å formidle hvor stort og tomt, men samtidig lite og tettpakket havet kan være. Havet dekker 70,8% av jordens overflate, og da kan man tenke seg hvor mye av alt liv på jorden befinner seg i havet.


Navnet «MEDUSA» er ett synonym på «Jellyfish» som oversatt til norsk igjen betyr manet. Medusa er også i henhold til gresk mytologi et monster, en av gorgonene med levende giftige slanger som hår. Håkon valgte navnet «MEDUSA» på sin utstilling med det greske monsteret i baktankene.


Foto - June Kristiansen

Bildene fra MEDUSA vil bli hengende oppe på Vågal sine vegger ut november måned.

12 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page