top of page

Portrettintervju med årets fotograf: Christin Eide

Oppdatert: 7. jul. 2022

På en Café i Åsane møter vi Årets Fotograf i Bergen Fotograflaug, Christin Eide. De fleste kjenner hun som den talentfulle fotografen som tar med seg brudepar på de mest spektakulære fjelltopper, ikke bare i Norge, men ofte på Island, i Italia og resten av Europa.


Foto: Kristine Ristesund


Det er umulig å ikke la seg inspirere av Christin sine verk. De fargerike solnedgangene og intime portrettene drar deg inn i et eventyr som du ikke ønsker å forlate. Du ble kåret som årets fotograf 2022 i Bergen Fotograflaug. Hvordan føles det å vinne en slik pris? - Utrolig kjekt!!! Man jobber mye alene i dette yrket, og det å bli anerkjent av andre i bransjen er stort


Hvorfor ble du fotograf? - Jeg har alltid vært kreativ i en eller annen form. Dans, musikk, tegning osv. Etter videregående utdannet jeg meg til Grafisk Designer der jeg ble introdusert for foto. Etter noen år som designer tok jeg videreutdannelse i foto da dette traff spikeren på hodet.


Hva fikk deg til å satse på elopement-fotografering? - Jeg har gjort det meste og det tok litt tid før jeg landet på bryllup eksklusivt, men etter jeg ble invitert med på en elopement på Island ble det veldig klart hva jeg skulle gjøre. Jeg er definitivt en utendørs-person, og muligheten til å blande natur med kjærlighet er magisk. Det som treffer meg mest er fokuset. I et tradisjonelt bryllup er fokuset på å underholde gjestene. På elopements er fokuset på paret og deres opplevelse av dagen.


I et hav av talentfulle fotografer, hva gjør at du skiller deg ut? - Ha ha ha… den var god. Er vel det som er greien. Jeg prøver ikke å konkurrere. Jeg har noe ingen andre har, i likhet med den neste. Men erfaring er definitivt noe jeg drar stor nytte av. De fleste par har sin egen unike historie, og jeg bruker mye tid på å bli kjent med hvert par så deres personlighet kommer frem i bildene. Som grafiker har jeg et øye for komposisjon og bruker mye tid på å se etter det rette øyeblikket.


Du har en helt særegen stil, hvordan fant du frem til denne? - Tja, det er vel min smak da. Så istedenfor for å kjøpe masse presets og tilpasse seg dagens trender prosesserer jeg bildene akkurat slik jeg liker dem.


Vinnerbildene dine er magiske; kan du fortelle litt om historien bak? Har du noen gode tips til fotografene som gjerne leser dette? - Mitt beste tips er å jobbe med seg selv. Dagens par er ute etter noe mer enn bare bilder. Og spesielt i elopement må du være komfortabel med å slippe andre godt innpå deg. Nå har vi blitt bedre kjent med fotografen Christin, men hvordan er Christin på privaten?

- Jeg har 2 nydelig gutter jeg er ufattelig stolt av og en samboer som holder ut med mye sprell fra min side. Jeg har funnet frem til drømmejobben nettopp fordi min kjærlighet for fjellet er en del av den. Så når jeg ikke jobber finner du meg på et fjell et sted eller på et trenings studio. Jeg er introvert (ikke pop varianten) og tappes for energi i samvær med andre. Denne henter jeg tilbake ute i naturen. Om du kunne fotografert hva du ville uten begrensninger, hva ville det vært?

- Dette er et avvik fra hva jeg vanligvis gjør, men jeg elsker å fotografere mat og har planer om å gjøre mer av det så snart alt annet roer seg mer.


Sjekk ut bildene som ga Christin Eide tittelen "Årets fotograf i Bergen Fotografaug 2022"!

Vi gratulerer så mye med den velfortjente seieren. Ønsker du å bli med i Bergen Fotograflaug's årlige konkurranse, og muligheten til å bli Årets Fotograf? Meld deg inn i Norges Fotografforund her.

86 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page